Polityka prywatności

Drogi Kliencie,

poniżej znajdziesz informacje, dotyczące zbierania Twoich danych osobowych podczas odwiedzania naszej witryny i na kolejnych etapach realizacji zamówienia. Dowiesz się w jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane oraz znajdziesz tu wszystkie informacje wymagane prawem w tym w szczególności do czego masz prawo w świetle obowiązujących przepisów dot. danych osobowych.

1. Kto jest administratorem danych?

Administratorem danych osobowych, w rozumieniu przepisów regulujących ochronę danych osobowych (tj. m.in. rozporządzenie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679, dalej zwane RODO), jest Firma Cloud Digital z siedzibą w Warszawie, przy ul. Szachowa 1 lok. B11, 04-894 Warszawa (dalej zwane Cloud Digital) o numerze NIP 1230972658, o numerze REGON 146796201.

2. Jakie dane przetwarzamy?

Przetwarzamy dane osobowe klientów i osób korzystających z naszej witryny cloud-digital.pl, które są podawane i pozostawiane przez klientów w ramach korzystania z usług Cloud Digital.
Są to, przede wszystkim, dane niezbędne do komunikacji z klientem oraz obsługi zgłoszeń serwisowych. Dane te, na podstawie odrębnej zgody, możemy wykorzystać także do innych celów. W takim przypadku cele te są zawsze określone w treści zgody.
Przetwarzamy następujące dane osobowe: adres e-mail, imię i nazwisko, adres dostawy, numer telefonu, adres IP, a także przetwarzamy dane, które odwiedzający lub klient pozostawia w ramach poruszania się po naszej witrynie, czyli te, które są pozostawiane w tzw. plikach cookies.

3. Jak zabezpieczamy dane osobowe?

Sposób komunikacji Twojego prywatnego komputera z serwerem strony internetowej cloud-digital.pl jest bezpieczny i niewidoczny dla osób trzecich, korzystających z Internetu. Przepływ informacji na wszystkich stronach strony www cloud-digital.pl odbywa się w szyfrowanym połączeniu SSL (Secure Socket Layer), gwarantowanym stosownym certyfikatem, którego ważność możesz sprawdzić w swojej przeglądarce (zazwyczaj ikonka kłódki) Dane osobowe klientów Cloud Digital są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych adekwatne do ważności przechowywanych danych osobowych zgodnie z wytycznymi odpowiednich urzędów i zgodnie z branżowymi standardami.

4. Jakie są cele oraz podstawy prawne przetwarzania danych osobowych i przez jaki okres będą przetwarzane?

Rodzaj i cele przetwarzanie danych: Podstawy prawne: Okres przetwarzania:
Prawidłowe wykonanie umowy zawartej z klientem lub podjęcie działań na żądanie osoby, której dane dotyczą (w szczególności odpowiedzi na wszelkie zapytania)

imię, nazwisko, telefon, adres zamieszkania/dostawy, email, adres IP]

art. 6 ust. 1 lit b) RODO – niezbędność do wykonania umowy, której stroną jest Użytkownik Do zakończenia trzeciego roku po zrealizowaniu umowy pomiędzy Użytkownikiem, a Cloud Digital; z zastrzeżeniem, że dane te mogą być przetwarzane również po tym terminie, jednak wyłącznie jeżeli jest to wymagane przez obowiązujące prawo np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń
Statystyczne (w tym analizowanie i profilowanie danych w celach marketingowych produktów i usług świadczonych przez Cloud Digital)

[adres IP]

art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – uzasadniony interes administratora. do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu
Dopasowywanie usług do potrzeb Użytkowników, analizowanie i udoskonalanie usług oraz zapewnianie bezpieczeństwa usług [adres IP] art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – uzasadniony interes administratora do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu

5. Komu możemy przekazać dane osobowe?

Dane osobowe mogą być przekazywane zaufanym partnerom, tj. podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie Cloud Digital przy czym, takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z Cloud Digital i wyłącznie zgodnie z wytycznymi Cloud Digital i jedynie w zakresie niezbędnym dla realizacji usług zleconych przez Cloud Digital. Te podmioty to dostawcy usług i systemów informatycznych (np. Google, Facebook), operatorzy pocztowi i firmy kurierskie (np. DHL, Fedex, TNT), operatorzy płatności (np. PAYU, Przelewy24), dostawcy usług doradczych, prawnych, księgowych lub audytowych. Dane również mogą być przekazywane, podmiotom lub instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa np. organom ścigania w razie wystosowania przez nie żądania udostępnienia danych, na odpowiedniej podstawie prawnej (np. dla potrzeb toczącego się postępowania karnego).

6. Pliki Cookies

Podmiotem zamieszczającym informacje w formie plików cookies (tzw. ciasteczek) i innych podobnych technologii w urządzeniach Użytkownika (np. komputerze, laptopie, smartfonie) oraz uzyskującym do nich dostęp jest Cloud Digital oraz zaufani partnerzy czyli m.in. partnerzy świadczący usługi analityczne, reklamodawcy, twórcy aplikacji lub agencje reklamowe.

Pliki cookies stanowią dane informatyczne, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika serwisów Cloud Digital. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Pliki cookies nie służą identyfikacji użytkownika i na ich podstawie nie jest ustalana tożsamość użytkownika. Najczęściej są to informacje na temat urządzenia i najczęściej są wykorzystywane, aby witryna działała zgodnie z preferencjami Użytkownika.

Ściśle niezbędne pliki cookie:
To pliki tworzone są zazwyczaj w odpowiedzi na wykonywane przez Użytkownika czynności w serwisach Cloud Digital polegających na żądaniu dostępu do usług, takie jak ustawianie swoich preferencji dotyczących prywatności, logowanie się lub wypełnianie formularzy. W każdej chwili, możliwa jest zmiana ustawień przeglądarki przez Użytkownika, aby blokowała te pliki cookie lub ostrzegała przed nimi, ale może spowodować to, że niektóre elementy witryny nie będą działać, a złożenie zamówienia będzie niemożliwe.

Pliki cookie związane z działaniem:
Są to pliki cookie, które umożliwiają określenie liczby i źródeł odwiedzin w serwisach Cloud Digital, dzięki czemu możemy dokonywać pomiarów i doskonalić wydajność naszych witryn. Pliki te pomagają ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne, a także zobaczyć, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po witrynie. Wszystkie informacje gromadzone przez takie pliki cookie mają charakter informacji zbiorczych, a przez to są anonimowe.
Pliki cookie do personalizacji reklam
Są to pliki, które są zamieszczane w serwisach Cloud Digital przez naszych zaufanych partnerów i są wykorzystywane, aby tworzyć profil zainteresowań Użytkownika i wyświetlać mu odpowiednie reklamy na innych witrynach. Pliki te nie przechowują bezpośrednio danych osobowych, ale opierają się na jednoznacznym identyfikowaniu przeglądarki i urządzenia internetowego Użytkownika.

7. Dlaczego korzystamy z plików cookie?

Korzystamy z plików cookies i innych podobnych technologii w celach:

świadczenia usług;
dostosowywania zawartości serwisów i aplikacji do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych;
tworzenia statystyk, utrzymania sesji Użytkownika (po zalogowaniu), dzięki czemu Użytkownik nie musi na każdej podstronie internetowej danego serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
prezentacji reklam, m.in. w sposób uwzględniający zainteresowania Użytkownika lub jego miejsce zamieszkania
Zapisywanie plików cookie na urządzeniu końcowym Użytkownika może zostać w dowolnej chwili wyłączone w ustawienia przeglądarki.

8. Jakie uprawnienia przysługują osobie, które dane osobowe przetwarzamy

Osoba, które dane osobowe są przetwarzane ma prawo do żądania dostępu do jej danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania. Osoba taka ma również – w przypadkach opisanych w RODO – do przeniesienia danych oraz wniesienia sprzeciwu.

W przypadku udzielenia zgody na przetwarzanie danych osobowych, zgoda ta może zostać cofnięta w dowolnym momencie. W tym celu wystarczy skontaktować się z nami lub w przypadku wiadomości marketingowych przesyłanych drogą poczty e-mail, użyć stosownego linka umieszczonego na dole każdej wiadomości.

Osobie, której dane osobowe są przetwarzane przysługuje prawo skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

9. Zmiana polityki prywatności

Cloud Digital zastrzega sobie prawo aktualizacji i zmiany Polityki Prywatności. Spowodowane jest to tym, że zmianie ulegają technologie, standardy i wymagania związane z prowadzeniem działalności w Internecie. Oznacza to, że w przyszłości Cloud Digital może, a czasem będzie musiało, wprowadzać modyfikacje w Polityce Prywatności. Wraz z każdą zmianą, nowa wersja Polityki Prywatności będzie się pojawiała na stronie internetowej Cloud Digital i będzie obowiązywała w nowym brzmieniu od dnia jej umieszczenia jednak jedynie dla nowych klientów odwiedzających stronę, dokonujących zakupu i wyrażających na zgodę na nową treść. Cloud Digital przechowuje historię zmian Polityki Prywatności w celu przetwarzania danych zgodnie z Polityką Prywatności, na którą klient wyraził zgodę w danym momencie w historii.

10. Kontakt w sprawach przetwarzania danych osobowych

W przypadku pytań dotyczących przetwarzania lub wykorzystywania Twoich danych osobowych pozostawionych na stronie internetowej Cloud Digital, prosimy o kontakt pod dedykowanym adresem email: info@cloud-digital.pl. Jeśli ta forma kontaktu Tobie nie odpowiada, możesz do nas zadzwonić (tel. 506 845 885) lub napisać oficjalne pismo i wysłać na adres Cloud Digital, ul. Szachowa 1 lok. B11, 04-894 Warszawa.

11. Używanie logotypów oraz nazw własnych producentów

Użyte logotypy oraz nazwy własne producentów nie są własnością firmy Cloud Digital i służą jedynie do celów informacyjnych.

Kontakt
close slider

DZIAŁ HANDLOWY:

tel: +48 668 776 284
e-mail: handlowy@cloud-digital.pl

 

CENTRALA:
CLOUD DIGITAL
ul. Szachowa 1, budynek OKW, lok. B10A
04-894 Warszawa
tel: +48 506 845 885
e-mail: biuro@cloud-digital.pl

NIP: 1230972658

RACHUNEK BANKOWY: MBANK S.A.
10 1140 2004 0000 3202 6163 3820

e-commerce: www.sklep.cloud-digital.pl